Estrenem els tallers d'Educació per al Desenvolupament a les escoles de Tarragona

El Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb la Fundació el Sueño de la Campana i l'Associació de Teràpia i Activitats Assistides amb Animals 4 Potes presenta els tallers d'Educació per al Desenvolupament "Descobrim el món a 4 potes". Es tracta d'una proposta didàctica dirigida a sensibilitzar els infants vers les diferents realitats del món, i a despertar actituds positives de respecte i solidaritat.


“En Croqueta i na Poma són dos gossos espavilats, solidaris i viatgers que recorren diversos països del món per ajudar a nens que viuen realitats molt diferents. Avui han vingut a l’escola per explicar-vos les seves aventures…”


Imatges: Tallers "Descobrim el món a 4 potes" a primer i segon de primària del Col·legi Santa Teresa de Jesús (Tarragona).

"Descobrim el món a 4 Potes" és un conte interactiu on hi participen dues monitores: Anabel Folch (psicòloga) i Montse carrión (veterinària), i dos gossos de teràpia: en Croqueta i na Poma. En aquesta activitat es relaten els viatges d'en Croqueta i na Poma arreu del món, per tal de poder treballar a l'aula el coneixement, l’empatia i el respecte cap a les problemàtiques que pateixen els nens d'altres països: la immigració, la pobresa, les discapacitats físiques i psíquiques, la discriminació de gènere, els conflictes bèl·lics, etc. A més a mes, hi ha un objectiu afegit que consisteix en afavorir el vincle afectiu i el respecte dels alumnes vers els animals de companyia. S'han programat un total de 26 tallers subvencionats pel Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, amb una durada durada d'una hora cadascun. L'activitat s'adreça als cursos de 1r i 2n de Cicle Inicial d’Educació Primària dels centres educatius de Tarragona, tant públics com concertats, i hi participaran les següents escoles: CEIP La Floresta, CEIP El Serrallo, CEIP Bonavista, Col·legi Mare Nostrum, Col·legi Sant Domènec de Guzman, Escola Santa Teresa de Jesús, i l'Escola Sant Salvador.